Veilig werken

Met de Veiligheidsmodule van de Projectbox heeft jouw bedrijf alle tools beschikbaar om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers naar een hoger niveau te tillen.

Hieronder worden de verschillende functionaliteiten toegelicht.


Duidelijke projectintroducties

De Projectbox maakt het mogelijk om snel en online een volledig audiovisuele en projectspecifieke veiligheidsintroductie te maken, geheel in 5 talen (Nederlands, Duits, Engels, Pools en Turks).

Met de Projectbox wordt de kennis en bewustwording van medewerkers ten aanzien van Veiligheid, Gezondheid en Milieu vergroot. Zowel eigen medewerkers, onderaannemers als leveranciers worden direct na de registratie op een duidelijke en aansprekende manier geïnstrueerd over de geldende bouwplaatsregels voor het specifieke project waar men gaat werken.

Deze projectintroductie bestaat uit een algemene instructiefilm die voor alle projecten geldt en voor een bepaalde periode geldig is, indien gewenst aangevuld met een projectspecifieke instructie. Voor de projectspecifieke instructie kies je eenvoudig de juiste veiligheidsonderwerpen uit de uitgebreide onderwerpen database met teksten en video's.

Elke projectintroductie wordt afgesloten met een kennistoets. Tevens wordt een introductieboekje en een registratieformulier gegenereerd. Het feit dat alles direct in vijf talen beschikbaar is, maakt de Projectbox breed inzetbaar.

  Voordelen Projectintroductiemodule Projectbox

 • Duidelijke instructies
 • Projectspecifiek mogelijk
 • In 5 talen beschikbaar
 • Bestaande contentdatabase
 • Snel aangemaakt

Projectbox contentteam voor alle maatwerk vragen


Indien gewenst stellen wij jouw specifieke instructie samen, gericht op het bedrijf, volledig audiovisueel en in elke gewenste taal. Door gebruik te maken van filmbeelden wordt de instructie duidelijk en helder overgebracht aan medewerkers. Hierdoor verbeter je het veiligheidsgedrag op de bouwlocaties.

Projectbox beschikt over een eigen contentproductieteam en heeft inmiddels 20 jaar expertise in het maken van veiligheidscontent voor de bouw. Met een eigen cameraman, projectleider, scriptschrijvers en DTP-ers kunnen we elke gewenste veiligheidsinstructie ontwikkelen. Ons team staat voor je klaar om jou op weg te helpen. Wij laten je niet aan je lot over en ontzorgen je van A tot Z!

Organiseer eenvoudig toolboxmeetings

Nadat alle medewerkers de juiste projectintroductie hebben gevolgd is het ook van belang dat de medewerkers regelmatig een toolboxmeeting volgen. Hiervoor kan men onze Bouwbox inzetten. Met Bouwbox hoef je niet meer zelf het wiel uit te vinden. Bouwbox is een kant-en-klaar platform om toolboxmeetings met minimale voorbereiding te organiseren. Video’s, planning, registratie. Alles zit erin. Online, voor een team en individu. En altijd actueel!


Website bezoeken

Inspelen op actuele thema’s in jouw bedrijf

Met meer dan 90 films is de keuze in de Bouwbox mediatheek zo groot, dat er altijd een toolboxfilm is die bij een actueel thema of recent veiligheidsincident in jouw organisatie past. Bovendien biedt het Bouwbox platform je de mogelijkheid om eigen content aan het Bouwbox platform toe te voegen. Zo sluit de inhoud altijd aan op de bedrijfssituatie!

De voordelen van de toolboxoplossing Bouwbox

 • Mediatheek met 90 praktijkgerichte toolboxfilms
 • Duidelijke kennisoverdracht
 • Vergroot het veiligheidsbewustzijn
 • Voldoet aan wet- en regelgeving
 • Altijd actueel
 • Tijdbesparend

Alarmering en notificaties

Met de beschikbare SMS functie in de Projectbox kan je altijd direct alle aanwezige medewerkers op het project met een simpele handeling informeren via SMS. Zo kan je snel handelen bij een calamiteit.

Ook voor niet urgente zaken geeft de SMS functie je een extra mogelijkheid om snel en doeltreffend te kunnen communiceren, bijvoorbeeld wanneer een toolboxmeeting wordt georganiseerd, wanneer overleg plaatsvindt of bij feestelijke gelegenheden. Dit bespaart tijd en zorgt voor een betere opkomst.


Verloop van diploma’s en certificaten

Projectbox controleert automatisch of VCA, GPI en andere diploma’s en certificaten nog geldig zijn en geeft duidelijk aan wanneer deze gaan verlopen. Tevens wordt de medewerker ook zelf tijdig op de hoogte gesteld, zodat deze zijn diploma kan vernieuwen voordat deze verloopt. Wel zo makkelijk!